Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast�pny temat |
Autor |
Wiadomo�� |
Wojtek

Do��czy�: 17 Maj 2003 Posty: 3 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 31.10.2003 10:32:19 Temat postu: Otoczenie sieciowe |
|
|
Zbada�em spraw�. Dop�ki w naszej sieci b�dziemy mie� bajzelek, wiele rzeczy nie bedzie dzia�a�o. Nie ukrywam �e takie rzeczy jak udostepnianie drukarek, folder�w - nie b�de t�umaczy� dlaczego, bo nie wszyscy chcahttps://zumie�
W sieciach podobnych mieli podobne problemy. Dop�ki wszyscy nie ustawi� w kompach wsp�lnej nazwy grupy, b�dzie si� dzia�o r�nie...
My mamy sugerowan� nazw� MYGROUP - i czemu nei ustawi� w�asnie tak.
W sieciach "podobnych" admini zrobili porz�dek odcinaj�c mo�liwo�ci po��cze� tym, kt�rzy si� nie dostosowali. Daleki jestem od restrykcji, ale zr�bmy mo�e sami porz�dek, zw�aszcza �e nasz admin chyba ma sporo roboty.
To tyle. Pozdrawiam wszystkich na WNC |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
MADHAT

Do��czy�: 26 Maj 2003 Posty: 554 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 31.10.2003 11:07:38 Temat postu: |
|
|
powodzenia _________________
大猩猩4生活
Jesli awatar sie nie laduje wcisnij F5 albo SKOCZ NA BETON |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
krak

Do��czy�: 26 Mar 2003 Posty: 329 Sk�d: KCE-WNC-JOZ
|
Wys�any: 31.10.2003 11:32:55 Temat postu: Re: Otoczenie sieciowe |
|
|
Wojtek napisa�: | Zbada�em spraw�. Dop�ki w naszej sieci b�dziemy mie� bajzelek, wiele rzeczy nie bedzie dzia�a�o. Nie ukrywam �e takie rzeczy jak udostepnianie drukarek, folder�w |
Objasnij ty mnie to, bo zadny wiedzy jestem.... Nie kumam ostatniego zdania, zawet jesli je z nastepnym powiaze.
Cytat: | - nie b�de t�umaczy� dlaczego, bo nie wszyscy chca to zrozumie� |
Ja chce, ja chce!!!!
Cytat: | W sieciach podobnych mieli podobne problemy. Dop�ki wszyscy nie ustawi� w kompach wsp�lnej nazwy grupy, b�dzie si� dzia�o r�nie...
My mamy sugerowan� nazw� MYGROUP - i czemu nei ustawi� w�asnie tak. |
A ja nie ustawie... Mam kompa w innej domenie i nie nie bede zmienial tego codziennie...I nie zalezy mi na tym aby widziec Twoj komputer w otoczeniu sieciowym... A a juz tym bardziej nie zalezy mi na tym abys Ty widzial moj...
Cytat: | W sieciach "podobnych" admini zrobili porz�dek odcinaj�c mo�liwo�ci po��cze� tym, kt�rzy si� nie dostosowali. Daleki jestem od restrykcji, ale zr�bmy mo�e sami porz�dek, zw�aszcza �e nasz admin chyba ma sporo roboty. |
Owszem jakies ustalenia musza byc, ale nazwa grupy roboczej jest tutaj cyba nawiekszym pryszczem... Skonkertyzuj moze inne "porzadki" jakie bys wprowadzil...
Cytat: | To tyle. Pozdrawiam wszystkich na WNC |
I ja was wszystkich serdecznie pozdrawiam. _________________ Ludzi na swiecie mozna zaliczyc do 10 typow,
tych ktorzy rozumieja system dwojkowy i tych ktorzy go nie rozumieja.
www.strzelnica.com.pl |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Dolph

Do��czy�: 28 Mar 2003 Posty: 213 Sk�d: J�zefowska
|
Wys�any: 31.10.2003 11:41:35 Temat postu: |
|
|
A mnie to wszystko cmoka. Nie korzystam z otoczenia sieciowego. I co ciekawe Wojtku nie zobaczysz mnie tam bo pierwsza rzecza jaka robie po instalacji windowsa jest odinstalowanie otoczenia sieciowego. Nie udostepniam w ten sposob nic - ani mojej drukarki (zabilbym gdyby mi ktos nagle zaczal drukowac z mojej drukary), ani katalogow (od tego mam DC++ na ktorym jestem stalym gosciem i udostepniam mysle calkiem sporo). |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
MADHAT

Do��czy�: 26 Maj 2003 Posty: 554 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 31.10.2003 13:00:07 Temat postu: |
|
|
do mnie tez nie wejdziesz bo mam firewalla ladnie skonfigurowanego
nawet mnie nie pingniesz D
wiec niewiem po co ta sprawa z otoczeniem praktycznie nikt z tego nie kozysta
z tych co znam to nikt nie kozysta
oboje macie racje. to jest siec komercyjna i praktycznie nikt sie tu nie zna o jakis wlam latwo lepiej sie pozabespieczac ->> latka na rpc i firewall:D _________________
大猩猩4生活
Jesli awatar sie nie laduje wcisnij F5 albo SKOCZ NA BETON |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
RenoS
Do��czy�: 19 Mar 2003 Posty: 108 Sk�d: ~..:Katowice - WNC - Miku�:..~
|
Wys�any: 31.10.2003 18:22:50 Temat postu: Re: Otoczenie sieciowe |
|
|
Wojtek napisa�: | Zbada�em spraw�. Dop�ki w naszej sieci b�dziemy mie� bajzelek, wiele rzeczy nie bedzie dzia�a�o. |
Moje pytanie brzmi: co Ci nie dzia�a????
Bo u mnie wsio OK, a z otoczenia i tak nie korzystam i je�li tylko o otoczenie sieciowe Ci chodzi to DC++ jest 100 razy lepszy - polecam spr�bowa� mo�e potem te� dojdziesz do wniosku ( jak wiele innych os�b) �e otoczenie jest zb�dne w tej stuacji!!! |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Hitman

Do��czy�: 08 Kwi 2003 Posty: 336 Sk�d: Znienacka :P
|
Wys�any: 31.10.2003 18:42:54 Temat postu: |
|
|
Ja juz nawet praktycznie na FTP nie zagladam (chyba ze musze) DC++ RuLeZ... _________________
 |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
|