Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast�pny temat |
Autor |
Wiadomo�� |
neo

Do��czy�: 29 Mar 2003 Posty: 260 Sk�d: Katowice - WNC - Jozefowska
|
Wys�any: 03.04.2003 11:33:28 Temat postu: O legalizacji EUTANAZJI na powaznie |
|
|
chcialem poruszyc moim zdaniem powazny temat. ETUANAZJA.
Dla tych co nie wiedza jest to �mierc na prosbe osoby np. chorej lub ciezko rannej. Po co ktos ma sie meczyc jesli mozna tego uniknac. W niektorych krajach Unii Europejskiej (m.in. Holandia) jest ona legalna. Lecz w Polsce ponoc BARDZO CHRZESCIJANKIM kraju jest ona nielegalna z powodu religii.
Niech ktos wyglosi swoja opinie na ten temat. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
krak

Do��czy�: 26 Mar 2003 Posty: 329 Sk�d: KCE-WNC-JOZ
|
Wys�any: 03.04.2003 12:38:02 Temat postu: |
|
|
Moze najpierw Ty napisz swoja opinie... Zakladasz temat aby ludzie dyskutowali a Ty sie przygladal...? Eeee...?
 _________________ Ludzi na swiecie mozna zaliczyc do 10 typow,
tych ktorzy rozumieja system dwojkowy i tych ktorzy go nie rozumieja.
www.strzelnica.com.pl
Ostatnio zmieniony przez krak dnia 03.04.2003 15:38:58, w ca�o�ci zmieniany 1 raz |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Hugo

Do��czy�: 30 Mar 2003 Posty: 106 Sk�d: Katowice
|
Wys�any: 03.04.2003 15:32:04 Temat postu: |
|
|
w�a�nie! wyra� sw�j pogl�d i czekaj na ewentualne odpowiedzi innych, albo chcesz powa�nie o tym rozmawia� (wtedy to jest obowi�zkowe je�eli zaczynasz temat) albo poprostu si� nudzisz, no wi�c ??
poza tym wydaje mi sie ze tylko w Halondii jest prawo eutanazji a w niekt�rych krajach sie tylko o tym g�osno m�wi (takze w parlamentach)
Pozdrawiam |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
krak

|
Wys�any: 03.04.2003 15:46:10 Temat postu: |
|
|
Patrz pan panie Hugo... Zaciekawi�o mnie to i okaza�o sie �e:
- W Holandii, gdzie e. zatwierdzono w 1993 a pierwszy projekt ustawy by� ju� w 1924, 20 % zgon�w jest spowodowanych eutanazj� a po�owa zabijana jest bez wiedzy pacjenta b�d� rodziny.
- 23.09.2002 w Belgii zezwolono oficjalnie na eutanazj� (10% zgonow jest bez wiedzy pacjenta b�d� rodziny.
- W USA 45 stan�w wspar�o e. ustawowo
- Naomiast Unia Europejska odcina si� od regulacji w tej kwestii. _________________ Ludzi na swiecie mozna zaliczyc do 10 typow,
www.strzelnica.com.pl |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
HooveR

Do��czy�: 14 Mar 2003 Posty: 207 Sk�d: Katowice - WNC
|
Wys�any: 03.04.2003 18:29:10 Temat postu: |
|
|
Ja te� sie odcinam od tej kwesti. Pacjent chce eutanazji tylko wtedy, gdy czuje sie opuszczony, czyli gdy le�y w szpitalu i nikt sie do niego nie odzywa. To wywo�uje w nim poczucie odosobnienia i potem w�a�nie kieruje ch�� do swojej rodziny o eutanazj�. A rodzinka jak zwykle sobie wtedy dopiero o nim przypomina, lecz to ju� troche za p�no.
Polecam wyk�ad pani Pyszkowskiej(lekarza, pracuj�cego chyba na Ochojcu) na ten temat. Pozwala to mimo wszystko popatrze� w�a�ciwie na eutanazj�. Kraje kt�re dopuszczaj� eutanazj�, s� krajami niehumanitarnymi.
Jak wida� nie ma tu jednego s�owa o religii, ale religia jest tylko czynnikiem dodatkowym ![Exclamation]() |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
Hugo

Do��czy�: 30 Mar 2003 Posty: 106 Sk�d: Katowice
|
Wys�any: 03.04.2003 20:01:46 Temat postu: |
|
|
Kraku, te dane kt�re przytoczy�e� m�wi� same za siebie, jestem tolerancyjny wiele moge zrozumiec, ale eutanazji niezrozumiem nigdy, tak naprawde nikt nie wie co czuje wtedy czlowiek kiedy maja go odlanczac od respirator�w itp. ludzie sa za bardzo �li zeby m�c stosowa� tego typu "zabiegi" zawsze beda je wykorzystywali dla swych cel�w, to taka prawna bramka, by sie pozbywac z rodzinki (z r�nych powod�w) os�b chorych lub starych
PRECZ Z EUTANAZJ� !!!!!!!!!!! |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
MaNIaQ

Do��czy�: 14 Mar 2003 Posty: 749 Sk�d: MiQsI�SkIeGo
|
Wys�any: 03.04.2003 21:09:51 Temat postu: qpa |
|
|
ja uwazam ze kazdy czlowiek musi odpowiadac sam za siebie i jesli chce aby go usmiercili to powinni to zrobic a pozatym.zwykly zdrowy czlowiek nichcial by sie pewnie usmiercic.jesli sam bym nagle stracil noge albo dwie albo cos z kregoslupem to tesh bym chcial zeby mnie zabili bo zyc jak roslinka nic przyjemnego !!! takie moje zdanie |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
HooveR

|
Wys�any: 03.04.2003 21:42:45 Temat postu: |
|
|
z tym �e wiesz. Jakby� sie sam zabi� to no problem, ale zmuszasz innych do tego. A pewnie chcia�by� �y�! Pozatym chcia�by� eutanazji tylko wtedy gdyby cie rodzinka opu�ci�a |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
krak

|
Wys�any: 03.04.2003 22:46:07 Temat postu: |
|
|
Tego Hooverq wiedziec nie mozesz dopuki nie staniesz w takiej sytuacji... _________________ Ludzi na swiecie mozna zaliczyc do 10 typow,
www.strzelnica.com.pl |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
neo

Do��czy�: 29 Mar 2003 Posty: 260 Sk�d: Katowice - WNC - Jozefowska
|
Wys�any: 04.04.2003 18:40:59 Temat postu: |
|
|
Moje zdanie na ten temet w pewien sposob bylo zawarte w pytaniu. Pomijajac ten fakt ja jestem ZA. Aczkolwiek dane podane przez KRAK'a daja do myslenia |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
HooveR

|
Wys�any: 04.04.2003 21:01:30 Temat postu: |
|
|
Kraku zgadzam sie. Nie stan��em w takiej sytuacji i mam nadzieje �e nie stan�. Ale tu chodzi o to sk�d si� takie my�li bior�. Cierpienie idzie znie�� w�r�d najbli�szych. Przynajmniej tak dowodz� lekarze. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
MaNIaQ

Do��czy�: 14 Mar 2003 Posty: 749 Sk�d: MiQsI�SkIeGo
|
Wys�any: 04.04.2003 22:42:42 Temat postu: qpa |
|
|
eutanazjia czy jak to sie tam pishe jest ok kto chce niech sie zabi.................. !!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
HooveR

|
Wys�any: 05.04.2003 08:54:07 Temat postu: |
|
|
CH�opie!!!!!! Eutanazja polega na tym �e kto� kogo� zabija! Samob�jstwo polega na samolikwidacji. |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
krak

|
Wys�any: 05.04.2003 09:46:24 Temat postu: |
|
|
Rodzaje eutanazji :
- wspomagane samob�jstwo
- e. dobrowolna
- e. niedobrowolna (bez zgody) - kryptanazja
- wbrew woli
- e. samob�jcza _________________ Ludzi na swiecie mozna zaliczyc do 10 typow,
www.strzelnica.com.pl |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
HooveR

|
Wys�any: 05.04.2003 09:51:30 Temat postu: |
|
|
KraK napisa�: | Rodzaje eutanazji :
- wspomagane samob�jstwo
- e. dobrowolna
- e. niedobrowolna (bez zgody) - kryptanazja
- wbrew woli
- e. samob�jcza |
w ka�dym b�d� razie, tylko eutanazja samob�jcza powinna by� dozwolona, chyba �e jest to taka w kt�rej udost�pnia si� �rodki do samob�jstwa. Je�eli tak, to uwa�am i� ten kt�ry chce eutanazji, sam musi zadba� o swoje samob�jstwo |
|
Powr�t do g�ry |
|
|
|