maxen
Do��czy�: 22 Mar 2003 Posty: 338 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 19.12.2003 17:26:20 Temat postu: Budowa klastra > jest ktos chetny? |
|
|
zastanawiam sie czy bylaby mozliwosc zbudowania klastra, ostatnio cytalem o tym artykul i calkiem fajna sprawa. mozna by sprobowac
jesli nie ma takiej mozliwosci to prosze panow adminow o poinformowanie mnie, a jesli jest to potrzebuje:
>min 2 osoby sa potrzebne, im wiecej tym lepiej.
>musi byc zainstalowany Linux (musi miec zaistalowanego nfs + netfs), program LAM (www.lam-mpi.org).
>dobre checi
jesli ktos bylby chetny to ddajcie znac na forum albo na gg do mnie (po wiecej szczegolow).
jeszcze nie wiem o tym zbyt duzo, ale jesli beda chetni to wtedy bedzie sens sie podszkolic _________________ ...:::MTB:::...
l|nUx rUl3zz |
|
Powr�t do g�ry |
|
MADHAT

Do��czy�: 26 Maj 2003 Posty: 387 Sk�d: WNC
|
Wys�any: 19.12.2003 19:16:54 Temat postu: |
|
|
moge poprobowac
zwolnie miejsce
zainstaluje vmware
i pacne jakiegos linucha  _________________ Jesli awatar sie nie laduje wcisnij F5 albo SKOCZ NA BETON |
|
Powr�t do g�ry |
|
maxen
|
Wys�any: 19.12.2003 21:46:51 Temat postu: |
|
|
dopra moze byc tez vmware, chociaz emu zawsze gorszy niz oryginal. zaistaluj sobie jak co to mandrake (bo ja takiego mam).... a na poczatku lepiej nie komplikowac sobie sprawy
jeszcze jedna osoba i byloby git!! _________________ ...:::MTB:::...
l|nUx rUl3zz |
|
Powr�t do g�ry |
|
neo

Do��czy�: 29 Mar 2003 Posty: 245 Sk�d: Katowice - WNC - Jozefowska
|
Wys�any: 19.12.2003 22:54:21 Temat postu: |
|
|
jestem chetny - ale niech mi ktos wytlumczy o co chodzi _________________ People Against Racism / One Race - Human Race
https://www.welnowiec.net/~neo/forum |
|
Powr�t do g�ry |
|
Dolph

Do��czy�: 28 Mar 2003 Posty: 94 Sk�d: J�zefowska
|
Wys�any: 19.12.2003 23:24:06 Temat postu: |
|
|
ja takze chce wiedziec co to za cudo. Linuch juz stoi od dawna  _________________ El pensametio positivo es la clave del exito.
Positieve houding is de sleutel tot succes.
Lepo vedenje je klju� do uspeha.
Essere positivi � la chiave del successo. |
|
Powr�t do g�ry |
|
maxen
|
Wys�any: 19.12.2003 23:31:04 Temat postu: |
|
|
zabardzo ne wem co tlumaczyc>>> klaster czyli wiele zwyklych PCetow (w tym przypadku), polaczonych ze soba (nasza siec), dzialajacych pod nadzorem jednego kompa (tzw Master), jako 1 superkomputer.
mozna to wykorzystac do jakis obliczen itp, ale ja chcialbym zrobic cos takiego tylko z ciekawosci i zobaczyc jak to dziala.
mysle ze przy dobrych checiach w 2 dni wszystko bysmy zrobili (instalacja,konfiguracja itp)... tylko warunek jest taki ze kazdy musi cos o tym wiedziec
podstawa to linux, program lam (stronke podalem)...
wiec jakby sie udalo byloby cool
>>>aha mam tylko nadzieje ze jest to mozliwe do zrobienia w naszej sieci z technicznego punktu widzenia _________________ ...:::MTB:::...
l|nUx rUl3zz |
|
Powr�t do g�ry |
|
MADHAT

|
Wys�any: 20.12.2003 14:07:17 Temat postu: |
|
|
ja z linucha jestem zielony ale spoko mam 2 ludzi co sie znaja "fest"  _________________ Jesli awatar sie nie laduje wcisnij F5 albo SKOCZ NA BETON
Ostatnio zmieniony przez MADHAT dnia 20.12.2003 16:39:53, w ca�o�ci zmieniany 1 raz |
|
Powr�t do g�ry |
|
Dolph

|
Wys�any: 20.12.2003 15:37:30 Temat postu: |
|
|
Moj guru wyjechal wlasnie na swieta, ale cosik tam potrafie zrobic, wiec wchodze w to  _________________ El pensametio positivo es la clave del exito.
|
Powr�t do g�ry |
|
maxen
|
Wys�any: 20.12.2003 21:50:39 Temat postu: |
|
|
no dobra, to skoro macie juz Linuxa...no to zaczynamy... ja zalatwie wszysktie potrzebne programy (LAM, itp) i sie odezwe. _________________ ...:::MTB:::...
l|nUx rUl3zz |
|
Powr�t do g�ry |
|
nofasT
Do��czy�: 18 Mar 2003 Posty: 47
|
Wys�any: 20.12.2003 21:58:00 Temat postu: Budowa klastra |
|
|
Witam ,
Podoba mi sie Pa�stwa pomys�. Zapraszam do ekspetyment�w ze swej strony nie widze przeszk�d by�cie co� takiego instalowali. Jesli moge wtr�ci� 3 grosze to proponuje przeglad mozliwo�ci jak to zrobi�:
Mozna uzy� �atki na jadro linuxa o nazwie MOSIX.
Uzywa tego min armia izraelska. Co bede sie d�ugo rozpisywa�. Moim zdaniem jest to najlepsze rozwiazanie "dla domu" (czyt. ma�ej sieci).
https://www.mosix.org/ Dziala to tak ze zadania - klejne procesy przerzucane sa sieci� wraz z ca�ym srodowiskem (czyli ca�a pamiec programu) na inn� mniej obci�zon� maszyn�. Zrobilem takie co� w domu do renderowania obrazk�w programem povray. Dziala wysmienicie dla aplikacji kt�re d�ugo i duzo licz�. Poniewaz jest to besporednio w jadrze linuxa dziala dla wszystkich program�w linuxowych.
Mozna skorzysta� z oprogramowania (nie �atek) dla maszyn rozproszonych np z PVM Parallel Virtual Machine
Programy pod linuxa dzialaj� rownolegle od razu w klastrze windowsowe beda musia�y uzyc PVM. Przynajmniej takie rozwiazanie robi�em i moge sie z Wami tym podzieli�.
Zapraszam.
+
'-'
-'-'
'-'-'-'
nofasT
"" |
|
Powr�t do g�ry |
|
Dolph

|
Wys�any: 20.12.2003 22:15:56 Temat postu: |
|
|
Powiem jedno - duron 800, 128 MB ramu - 64 na XP, 64 na VMWare i moja cala masa odpalonych programow na raz - to chyba ja bede musial z Waszej mocy korzystac
Wole to postawic na linuchu od razu, a nie bawic sie w linucha na windzie _________________ El pensametio positivo es la clave del exito.
|
Powr�t do g�ry |
|
MADHAT

|
Wys�any: 21.12.2003 03:20:33 Temat postu: |
|
|
c1.0, 320 ramu _________________ Jesli awatar sie nie laduje wcisnij F5 albo SKOCZ NA BETON |
|
Powr�t do g�ry |
|
nofasT
Do��czy�: 18 Mar 2003 Posty: 47
|
|
Powr�t do g�ry |
|
maxen
|
Wys�any: 21.12.2003 17:05:39 Temat postu: |
|
|
moj sprzet
>cel 541 , 320 ramu
aha > chetni zglaszac sie do mnie po VmWare!!
i proponuje juz zaczynac  _________________ ...:::MTB:::...
l|nUx rUl3zz |
|
Powr�t do g�ry |
|
MADHAT

|
Wys�any: 21.12.2003 18:01:24 Temat postu: |
|
|
bedzie vmware pod winde na stronce nofasTa _________________ Jesli awatar sie nie laduje wcisnij F5 albo SKOCZ NA BETON |
|
Powr�t do g�ry |
|
 |
|