FAQ     Szukaj     U�ytkownicy     Grupy    Rejestracja   Profil     Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ci     Zaloguj  

Legalizacja Narkotykow co wy na to !!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum We�nowiec.net Strona G��wna -> My i �wiat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast�pny temat  
Autor Wiadomo��
MaNIaQ

Do��czy�: 14 Mar 2003
Sk�d: MiQsI�SkIeGo

PostWys�any: 14.04.2003 07:15:53    Temat postu: Legalizacja Narkotykow co wy na to !!! Odpowiedz z cytatem

????????????????????????????

"Gdy b�d� szed� dolin� cienia �mierci,nie ul�kn� si� przed z�em,bo jestem najtwardszym skur..... w dolinie"
Powr�t do g�ry
Zobacz profil autora Wy�lij prywatn� wiadomo�� Numer GG
jahho

Sk�d: We�nowiec / Gleiwitz

PostWys�any: 14.04.2003 14:50:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm... Ale tylko i wy��cznie Mariuhuany... Reszta to g�wno od kt�rego sie tylko umiera w sumie...

Jak kto� jest zainteresowany klimatem to zapraszam na [url]hyperreal.info[/url]...

12-go by�a demonstracja pod Sejmem w tej sprawie. Organizatorzy to hyperrealowcy i Kanaba...

Ma�e sadzonki pod gmachem Sejmu (czy jak kto woli koryta) Very Happy
Powr�t do g�ry
Dadi

Do��czy�: 11 Lip 2003
Sk�d: Kace Kotlarza

PostWys�any: 14.07.2003 11:51:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o legalizacje "systemow" to jestem za a nawet przeciw:) A takie demonstracje jak pokazal kolo powyzej to jedna wielka pomylka. widac, ze polska mlodziez nie ma co z czasem robic.
Powr�t do g�ry
Zobacz profil autora Wy�lij prywatn� wiadomo�� Odwied� stron� autora Numer GG
Dadi

PostWys�any: 14.07.2003 11:51:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o legalizacje "systemow" to jestem za a nawet przeciw:) A takie demonstracje jak pokazal kolo powyzej to jedna wielka pomylka. widac, ze polska mlodziez nie ma co z czasem robic.
Powr�t do g�ry
neo

Do��czy�: 29 Mar 2003
Sk�d: Katowice - WNC - Jozefowska

PostWys�any: 11.08.2003 08:19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

�rodek
Ofiary na rok
Status prawny

Tyto�
360,000
Legalny

Alkohol
130,000
Legalny

Leki przepisane przez lekarzy
18,675
Legalne

Kofeina
5,800
Legalna

Kokaina
2,390
Nielegalna

Heroina
2,147
Nielegalna

Aspiryna
986
Legalna

Marihuana
0
NIELEGALNA

Ze statystyk mo�na �atwo wyci�gn�� oczywiste wnioski. Niestety w naszym kraju marihuana jest uznanawana przez prawo jako narkotyk, i jej posiadanie, w przeciwie�stwie do mocno szkodliwego alkoholu i tytoniu, jest nielegalne i karane jak powa�ne przest�pstwo:

Art. 48. 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada �rodki odurzaj�ce lub substancje psychotropowe, podlega karze pozbawienia wolno�ci do lat 3.

2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega karze pozbawienia wolno�ci do roku, ograniczenia wolno�ci albo grzywny.

3. Je�eli przedmiotem czynu, o kt�rym mowa w ust. 1, jest znaczna ilo�� �rodk�w odurzaj�cych lub substancji psychotropowych, sprawca podlega karze pozbawienia wolno�ci do lat 5 i grzywny.

Co wy na to??
Powr�t do g�ry
Zobacz profil autora Wy�lij prywatn� wiadomo��
krak

Do��czy�: 26 Mar 2003
Sk�d: KCE-WNC-JOZ

PostWys�any: 12.08.2003 10:51:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oto co ja na to...
Statystyka jest do bani...Dlaczego? bo powinno sie wziasc np 1000 osob pijacych alkohol, 1000 palacych trawke itd i wtedy sprawdzic umieralnosc w grupach. Wiadomo przeciez ze alkohol pije o wiele wiecej luda niz pali trawke.
Jesli chodzi o porownanie tyton-marycha podejzewam ze w przypadku jesli taka sama ilosc ludzi palila by oba produkty, to smiertelnosc mogla by byc o wiele wieksza po stronie wlasnie trawki.
Sprawa ostatnia, w statystyce napisales ze z powodu palenia trawki jest zero ofiar...Bzdura, ja sam slyszalem o 2 przypadkach gdzie goscie sie upalili i ...zrobila sobie ziaziu...Najlepsze w tym jest to ze nie mieli ani promila we krwi.

Jesli o mnie chodzi trawka mogla by byc legalna, kazdy sobie sam wybiera na co chce zejsc z tego swiata. Jest to na tyle 'lekki' narkotyk ze nie powoduje wiekszego uzaleznienia od fajek.
Natomiast co do kokainy i innych heroin to jestem zdecydowanie na NIE.
Powr�t do g�ry
Dadi

PostWys�any: 12.08.2003 14:08:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chcialbym wiedziec jak wypada obcinanie glow pila lancuchowa w statystykach? bo jesli jest mniej smierci tego typu niz np. spowodowanych rakiem pluc to dlaczego nie zalegalizowac obinania glow pila lancuchowa?
Powr�t do g�ry
MC

Do��czy�: 01 Lip 2003
Sk�d: KATOWICE- Jabolowa :p

PostWys�any: 02.02.2004 22:22:41    Temat postu: marijuana Odpowiedz z cytatem

Hmm... zalegalizowa�,ale tylko trawe bo jest na tyle lekka ,�e powoduje du�o mniejsze uzale�nienie niz tyto�. https://c="https://welnowiec.net/forum/images/smiles/icon_rolleyes.gif" alt="Rolling Eyes" border="0"/> Ka�dy robi co chce a skoro trawa by by�a legalna od 18 lat powiedzmy to ludzie wtym wieQ s� na tyle normalni �e wiedz� i zdaj� sobie sprawe z konsekwencji palenia.K�zdy robi to co chce,a przy okazji Polska bra�a by c�o za import Stuffu do naszego pa�stwa i zawsze to jaka� kasa wko�cu heh
MaNIaQ

PostWys�any: 03.02.2004 01:26:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wiesz ile politycy dostaja kasy od mafi i innych debili za to by nielegalizowac trawy ??? ja nie wiem ale napewno sporo Very Happy
dla mnie marychska moze wog�le nie istniec Wink

"Gdy b�d� szed� dolin� cienia �mierci,nie ul�kn� si� przed z�em,bo jestem najtwardszym skur..... w dolinie"
Powr�t do g�ry
neo

PostWys�any: 03.02.2004 14:52:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co maniaq wolisz pile czy futer??
Powr�t do g�ry
MaNIaQ

PostWys�any: 03.02.2004 22:44:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nic nie wole bo nie biore na tyle czesto zeby mi to bylo potrzebne na codzien. wiec nie zadawaj tak glupich pytan !!!

Powr�t do g�ry
neo

PostWys�any: 04.02.2004 12:45:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a kto tu mowi o braniu na codzien. tylko jesli nie napisales do razu ze wogole narkotyki u ciebie odpadaja, a napisales tylko o zielu to chyba moje pytanie nie bylo glupie Cool
Powr�t do g�ry
MaNIaQ

PostWys�any: 04.02.2004 13:13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pile w postaci witaminy C lub to co Gozdzikowa o tez biore w ostatnim czasie

Powr�t do g�ry
Dadi

PostWys�any: 11.02.2004 19:09:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprzeciw, zdecydowany sprzeciw!!!

Do��czy�: 02 Pa� 2003

PostWys�any: 01.03.2004 23:22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Badania statystyczne maj� to do siebie, �e przeprowadza si� je na grupie reprezentatywnej z poszczeg�lnej populacji, a nie na populacji neuron�w jednego cz�owieka, wi�c prosz� nie wstawia� mi tu takich wstr�tnie niekompetentnych komentarzy pseudostatystycznych. No i drobna uwaga natury technicznej - przyda�by si� opis �e to z Kodeksu Karnego , czy te� Wykrocze�, a mo�e Cywilnego. Sam nie wiem sk�d te paragrafy...

Poza tym Narkotyki (w tym tak�e, co s�usznie zauwa�ono Marysia) s� dla pussych (nie wiem czy jest takie s�owo, ale wygl�da i brzmi weso�o) Shocked
Wy�wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum We�nowiec.net Strona G��wna -> My i �wiat Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo�esz pisa� nowych temat�w
Nie mo�esz odpowiada� w tematach
Nie mo�esz zmienia� swoich post�w
Nie mo�esz usuwa� swoich post�w
Nie mo�esz g�osowa� w ankietach